Downsizing, koncert Nick Cavea i Smoke / ponedjeljak 24.12.2018.

Downsizing

Downsizing

Cinemax 20.00.

Odličan film. Slažem se za sve s ovim čovom (slijede spojleri):


Veći prikaz na ljedećem linku.:)

Cinemax pedeset minuta iza ponoći.

U središtu su filma, nastalog prema djelu sjajnog Paula Austera, vlasnik prodavaonice cigareta u Brooklynu (H. Keitel) i njegovi kupci od kojih svaki za sebe nosi jednu priču. Glavni likovi prisutni su u svih pet priča. Prva priča “Paul” slijedi udovca i romanopisca Paula Benjamina čija je žena poginula u pljački banke. Jednom prilikom Benjamin gotovo strada na ulici od jurećeg kamiona kada ga spašava mladi crnac Rashid. U znak zahvalnosti, pisac ga ugošćuje u svom stanu i ponudi mu da neko vrijeme žive zajedno.

Rashid je središnji lik druge priče. Paula posjećuje Rashidova teta koja mu priopći da je mladićevo pravo ime Thomas Cole i da je nedavno doznao kako je njegov otac Cyrus Cole živ i da ga želi pronaći. Kada ga susretne, slaže da je njegovo ime Paul Benjamin.

Vlasnik prodavaonice cigareta Auggie (H. Keitel) također je iznenađen posjetom svoje bivše žene koja mu priopćava da mu je kćer trudna i da je narkomanka. Neugodno iznenađenje doživjet će i Paul koji od Rashida doznaje da ovaj posjeduje 6000 dolara koje je dobio od svog prijatelja Creepera koji je pak organizirao nedavnu pljačku banke.

Uz to što je ovaj film maštovit, inteligentan i intrigantan, krasi ga i sjajna glumačka ekipa.

HBO 11.50.

Snimljen u oktobru 2017. u Royal Areni u Kopenhagenu, Distant Sky prikazuje nevjerojatan i trijumfalan koncert uživo Nick Cavea & The Bad Seedsa. Izvedba skladbi s novog albuma Skeleton Tree uz njihov osnovni katalog, prvi nastupi benda u tri godine izazivali su ekstatičnu reakciju obožavatelja, kritičara i samog benda, obnovivši dubok i intiman odnos gdje god su nastupili. Hvaljena turneja benda počela je u Australiji u januaru 2017. prije nego što je prošla cijeli SAD-e i završila u Europi, s nekim od najboljih recenzija njihove bogate karijere.

 

Komentariši