Mommy na HRT3, The Piano Teacher na 25. FAF-u u Beogradu i The Night of the Hunter u kinu Tuškanac u Zagebu / utorak 26.11.2019.

Mommy

Mommy

HRT3 22.50.

Samohrana majka, udovica, odgaja sama svog nasilnog sina no nalazi novu nadu kada misteroizna susjeda uđe u njihove živote i krene podučavati nestašnog sina. Najbolji film vunderkinda Xaviera Dolana!

U filmu ide i Sisao (ne ja motku:ppp):

<3<3<3

Evo i ostale muzike u filmu:

Link

Na 25. FAF-u u Beogradu danas:

Erika Kohut učiteljica je klavira na Bečkom konzervatoriju. U svojim kasnim tridesetima još uvijek živi sa svojom ostarjelom i tiranski nastrojenom majkom. U tom zatvorenom svijetu ljubavi, mržnje i zavisnosti nema mjesta za muškarce. Njen se seksualni život sastoji od voajerizma i mazohističkog samoranjavanja. Jedan od Erikinih učenika odluči ju zavesti.

Na festivalu u Cannesu Isabelle Huppert i Benoît Magimel nagrađeni su kao najbolji glumci, a Haneke je ponio nagradu žirija.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D7:

Kino Tuškanac 19.00.

Zapadna Virginija tokom tridesezih godina prošlog stoljeća, u vrijeme velike gospodarske krize. Prilikom pljačke banke na što je prisiljen da bi prehranio svoju siromašnu obitelj, Ben Harper uspije ukrasti 10 hiljada dolara, ali pri bijegu ustrijeli dvojicu ljudi. Prije no što će ubrzo biti uhapšen, Ben sakrije ukradeni novac te svojoj djeci, devetogodišnjem Johnu i četverogodišnjoj Pearl povjeri gdje ga je sakrio, ali i kaže da to ne odaju svojoj majci Willi. U zatvoru Ben dospije u ćeliju s psihički poremećenim propovjednikom Harryjem Powellom, kojem jedne noći govoreći u snu nehotice otkrije detalje o pljački. Nakon što Bena zbog dvostrukog ubojstva objese, Harry iziđe iz zatvora te odluči posjetiti njegovu udovicu Willu, za koju vjeruje da zna gdje je novac skriven. Dok svojim slatkorječivim propovijedima zavodi mještane i lakovjernu Willu, kojom će se ubrzo i oženiti, Harry shvati da John i Pearl znaju gdje je novac. A kad im jednog dana Harry ubije majku, djeca s ukradenim novcem sklonište odluče potražiti kod cinične i temperamentne usidjelice Rachel Cooper.

Sjajna noirovska triler-drama Noć lovca, jedini redateljski projekt glasovitog glumca Charlesa Laughtona (Pobuna na brodu BountySvjedok optužbeSpartak), koji je za glavnu ulogu u izvrsnoj biografskoj povijesnoj drami Privatni život Henrika VIII nagrađen Oscarom, izuzetno je uspjela adaptacija istoimenog romana američkog prozaika Davisa Grubba. Riječ je o jednom od najneobičnijih i najboljih američkih filmova iz pedestih godina prošlog stoljeća, pomaknutoj i religijskim motivima snažno nadahnutoj priči o dobru i zlu u kojoj dijabolični propovjednik pokušava pridobiti naklonost i slikovito rečeno oteti duše dvoje nedužne djece. Posrijedi je i izuzetno sugestivno režiran te maestralno kreiranim nadrealnim ozračjem obilježen mračan prikaz američkog juga čiju prividnu idilu razara zlo koje uništava ljude i sije smrt. U scenariju koji je na temelju Grubbova romana napisao James Agee (Afrička kraljicaCijelim putem kući Alexa Segala) naglasak je stavljen na biblijske motive o potrebi čuvanja od lažnih proroka i vukova u janjećoj koži, a cjelina podjednako imponira i dojmljivom te naglašeno estetiziranom fotografijom Stanleya Corteza (Veličanstveni AmbersonoviŠok koridor), koji majstorski koristi zadanu i konstruiranu scenografiju, kao i efektnoj muzici Waltera Schumanna (serije Steve CanyonDragnet). Pored uvijek odličnog Roberta Mitchuma (Iz prošlostiRt strahaRyanova kći) nastupaju dvostruka oskarovka Shelley Winters (Mjesto pod suncemLolitaAlfie), dobitnica počasne Akademijine nagrade Lillian Gish (Rađanje jedne nacije) i pouzdani James Gleason (Upoznajte Johna DoeaArsen i stare čipke).

Film se na mapi Movielanda nalazi kao remek-djelo u kvadrantu H6:

Komentariši