Pajtonovci i Tko pjeva zlo ne misli, dan od komedije total / srijeda 26.12.2108.

Life of Brian

Life of Brian

AMC 15.05.

Glavna tema ove kultne komedije je kritika nekih aspekata religije poput nekritičkog prihvaćanja sljedbeničkog mentaliteta, psihologije mase i izvrtanja činjenica. Osim toga prisutna je i politička tematika vidljiva kroz Brianov politički angažman u jednoj od brojnih separatističkih organizacija koje se samostalno bore za oslobađanje Judeje od rimske vlasti.

Brian Cohen je rođen u štali nedaleko od one u kojoj se istovremeno rodio Isus; te noći su ga trojica mudraca čak zamijenila za Krista. Brian odrasta u idealističkog mladića koji se protivi rimskoj okupaciji Judeje. Pohađajući jednog dana Isusov govor, upoznaje mladu pobunjenicu koja ga uvlači u jedan od mnogih separatističkih pokreta protiv rimske vlasti.

AMC 20.25.

Vrlo zabavan i potpuno neozbiljan film koji parodira srednji vijek, vitezove okruglog stola i stavlja kralja Artura u niskobudžetnu potragu za svetim gralom.

Pogotovo preporuka za poznavatelje pajtonovskog humora, iako film stoji i sam za sebe kao primjer sjajnog uratka za koji je bilo dovoljno “samo” imati odlični scenarij i podjednako dobru glumu.

Jedna od možda i najboljih komedija uopće pogotovo po svojoj originalnosti.

Oba filma Pajtonovaca se na mapi Movielanda nalaze u kvadrantu H1:

HRT1 21.05.

Totalne provale u mužića žene koju naganja kicoš Relja brkajla.:ppp

Komentariši