Posebni dodaci posvećeni Monty Python ekipi i Terry Gilliamu / subota 16.11.2019.

 

 

HRT3 20.10.

Pythonovci se vraćaju kako bi objasnili smisao života, uključujući naše omiljene dijelove tijela i tjelesne funkcije, čuda rata, čudesno rođenje i poseban uvid u raj.

Na filmskom festivalu u Kanu 1983. film je osvojio Veliku nagradu žirija, a nominiran je za Zlatnu palmu; nominiran je za nagradu BAFTA 1984. za najbolju originalnu pjesmu (André Jacquemin, Dave Howman, Michael Palin, Terry Jones), Every Sperm Is Sacred.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu H1:

 

HRT3 22.20.

Pustolovni film/fantastika. Dječak se slučajno pridruži bandi patuljaka koji putuju kroz vrijeme i skaču iz razdoblja u razdoblje tražeći blago koje bi ukrali.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu F3:

HRT3 pola sata iza ponoći.

Englesko provincijsko mjesto nakon Drugog svjetskog rata uoči vjenčanja princeze Elizabete i princa Filipa. Gradska vlast priprema proslavu tog događaja, no susreće se s jednim teško rješivim problemom – nestašicom mesa u tim poslijeratnim danima. Ono je strogo racionirano, a da ne bi došlo do prekršaja brine se vrlo strogi inspektor. Gradska elita s liječnikom Swabyjem na čelu ipak se snalazi. U tajnosti hrane svinju, glavnu poslasticu za svečanu večeru. Stjecajem okolnosti svinje se dočepa mjesni pediker, koji ju sa svojom suprugom krije no nema srca ni snage prikratiti joj život.

Komentariši