4 mjeseca, 3 sedmice i 2 dana, Savršen dan i Crni bombarder / petak 24.08.2018.

4 Months 3 Weeks and 2 days

4 Months 3 Weeks and 2 days

Pink World Cinema 17.00.

Vrhunski rumunjski film, odličan predstavnik rumunjskog Novog vala. Osvajač Zlatne palme u Kanu 2007. godine. Iste godine u okviru programa Gala projekcije (van konkurencije) film je prikazan na trinaestom SFF-u. Iz žurnala festivala (slijede spojleri):


Veći prikaz

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D7:

Pink Thriller 18.00.

Film je prikazan u okviru Open air programa dvadeset i prvog SFF-a 2015. godine i jedan je od rijetkih koji se bavi temom rata u Bosni, a da bar ne fula nazive i izgovor bosanskih toponima. Radi se, pride, i o dobrom filmu. U njemu glumi i Feđa Štukan.

Its sač fan. Živeo Šejn!<3

Iz kataloga SFF-a (slijede spojleri):


Veći prikaz

Prva 23.30.

Crni je voditelj na radio stanici BOOM-92, koja posjeduje samo jedan mikrofon i mnogo bubašvaba. S obzirom da nema dlake na jeziku postao je veoma popularan. Kroz avanturu sa Lunom, „otkačenom” pevačicom garažne rok-grupe, traži sebe. U psihodeličnoj višepartijskoj zemlji koja je na ivici anarhije njih dvoje žive na jedini mogući način, kao borci. Crni odlučuje da napravi svoju radio stanicu Crni bombarder. Dok juri kroz grad praćen klicanjem svojih slušalaca – navijača i bježi od inspektora Beševića Crni postaje heroj.

Nekoć sam s bendom mi u mene svirao:

Komentariši