Anđeo uništenja u kinu Kriterion u 20.00 sati, Act of Killing i Westworld / srijeda 01.08.2018.

El angel exterminador

El angel exterminador

Opis događanja na Facebook stranici kina Kriterion:

Redatelj Luis Buñuel je svoje filmsko ostvarenje Anđeo uništenja opisao kao svjedočanstvo o temeljnim opsesijama modernog čovjeka.

Filmska radnja odvija se kada nakon posjete operi Nobile pozove goste iz visokoga društva u svoju raskošnu kuću. Međutim, poslije večere oni utvrde da ne mogu napustiti muzički salon čime započinje niz nadrealističkih događaja.

Pridružite nam se na razgovoru sa Lejlom i Filipom i otkrijte kako Buñuel uz minimum očitih redateljskih postupka, uspjeva ponuditi satiričnu sliku visokog građanskog društva.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu E4:

Više o programu Stari dobri filmovi 50+ u okviru kojeg će biti prikazan Anđeo uništenja:

 

Odličan dokumentarac koji ne smijete propustiti pogledati. Sve će vam trailer objasniti, a i opis filma iz kataloga SFF-a. Film je prikazan 2017. godine na dvadeset i trećem Sarajevo Film Festivalu u okviru programa Posvećeno: Joshua Oppenheimer.


Veći prikaz

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu B3:

Naučno-fantastični film o zabavnim parkovima u dalekoj budućnosti. Jedan od najpoznatijih tematskih parkova za odrasle je Westworld u kojem posjetitelji mogu vrlo realistično doživjeti Divlji zapad. Nudi se zabava s plesačicama, tučnjave i dvoboji. Sve je to bezopasno jer se sukobljavaju s programiranim robotima. Među gostima su Peter Martin (R. Benjamin) i John Blane (J. Brolin), dobro se zabavljaju sve dok Peter ne otkrije da je robot (Y. Brynner) doista ubio Johna. I ne samo to, ljudi koji upravljaju parkom također su mrtvi, a roboti su krenuli ubijati posjetitelje.

Scenarist i redatelj ovog SF filma je Michael Crichton, najpoznatiji kao scenarist Jurskog parka, također prema vlastitom romanu. Westworld je vrlo brzo dobio nastavak, Futureworld (1976.), osamdesetih se čak pojavila i serija Beyond Westworld koja je prošla prilično nezapaženo. Da je tema intrigantna, dokazuje najnovija serija, također Westworld (2016.), nadahnuta pričom iz Crichtonovog filma. Kritičari su film hvalili, osobito glumu oskarovca Yula Brynnera u ulozi robota.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu G2:

Komentariši