Arsen Dedić, Don't Come Knocking i filmovi Agnes Varde / ponedjeljak 17.08.2020.

Image

HRT1 21.00.

Mirno je ljetno more u Zagrebu, naše lude, drugačije i svima teške 2020. Želeći se odmaknuti od ovog vremena, zaplovit ćemo na sat-dva nekim drugim morima. Danas, 17. kolovoza bit će pet godina otkada nas je napustio jedan od najznačajnijih autora hrvatske glazbe, Arsen Dedić. Skladatelj, pjesnik, slikar, autor bezbrojnih partitura za kazalište i film. Uz njegovu obitelj i najvjernije suradnike u sat i pol prisjetit ćemo se nekih od najvećih hitova koje je ostavio u nasljeđe.“Ljude ne zaboravljamo, dio su nas, i to je ono što se broji”, rekao bi Arsen. U emisiji sudjeluju: Gabi NovakMatija DedićGibonniPetar GrašoJosipa LisacIvana Husar MlinacZoran PredinDarko RundekZrinko TutićZlatko VitezAntun VrdoljakAnte Gelo i Nikša Bratoš.Image

HRT3 20.05.

Muzički film. Ostarjela zvijezda vesterna odlazi sa seta usred snimanja filma i pokušava se ponovno zbližiti s majkom koju nije vidio trideset godina. Pritom saznaje da ima dijete za koje nije ni znao.

Na festivalu u Kanu 2005. Wim Wenders je nominiran za Zlatnu palmu.

Image

RTS2 22.00.

Pozdrav Kubancima i Sreća

Kratkometražni dokumentarni film sastavljen od preko hiljadu fotografija koje je Anjes Varda izradila tokom posete Kubi. Film istražuje kubansko društvo i kulturnu postrevoluciju.


Image

Fransoa je mladi tesar koji živi naizgled savršenim i idiličnim životom uz suprugu Terezu i dvoje djece, ali usprkos tome započinje i održava vanbračnu vezu sa Emili. Radnja prikazuje kako otkriće afere vodi do supruginog samoubistva, ali i kako taj čin zapravo Fransoi uklanja poslednju prepreku da ženidbom za svoju ljubavnicu upotpuni svoju životnu sreću. Film je snimljen u stilu Novog talasa, a na Berlinskom festivalu je osvojio Specijalnu nagradu žirija.

Komentariši