Birdman i Poguesi<3 / utorak 04.02.2020.

HRT2 21.00.

Film je prikazan na dvadeset i petom SFF-u prošle godine u okviru programa Specijalne projekcije. Iz kataloga festivala:


Veći prikaz

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D4:

Image

Žurnal dvadeset i petog SFF-a možete preuzeti na sljedećem linku. Katalog na sljedećem linku. Raspored projekcija možete vidjeti na sljedećem linku.

HRT3 22.25.

Glazbeni specijal prikazuje gostovanje londonske grupe The Pogues u Zagrebu početkom jula 2011. Bilo je to njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, koje je izazvalo oduševljenje oko šest hiljada ljudi na Šalati i pohvale kritike.

Čut ćemo ekskluzivni intervju koji su Poguesi dali Anti Batinoviću te dijelove koncerta na Šalati. U intervjuu su sudjelovali James Fearnley, Spider Stacy i Darryl Hunt, a nedolazak Shanea McGowana Spider je ispričao: “Shane nadoknađuje san!”. Govore o tome zašto grupa The Pogues dugi niz godina nema nove pjesme, niti se zna kad će ih imati i hoće li ih uopće biti. Uz to će se vratiti u prošlost i otkriti nam kako su The Pogues nastali početkom osamdesetih u londonskom Kings Crossu. Posebno objašnjavaju kako su The Pogues promijenili do tada ukorijenjenu predodžbu o Ircima u Londonu i Velikoj Britaniji. Na početku karijere The Pogues su brzo stjecali publiku, ali zadavali su silne glavobolje diskografima koji nisu znali u koju ladicu staviti band koji istodobno obožava irsku tradicionalnu muziku i punk.

Komentariši