Celebration i komedije / ponedjeljak 29.01.2018.

Pink World CInema 09.00.

Odlični Vinterbegov Celebration.

Radnja filma nas vodi u ruralni predeo Danske, tačnije u hotel u kome se organizuje proslava 60. rođendana glave porodice Helgea. Proslavi se pridružuje veliki broj rodbine, a dolaze i Helgeova deca, ugostitelj iz Francuske Kristijan. čija se sestra bliznakinja ubila, zatim Helena i nestabilni Mikael. Na večeri Kristijan umesto rođendanske zdravice optužuje svog oca za seksualno uznemiravanje i time čitavu proslavu odvodi u sasvim drugom pravcu…

Celebration

Celebration

aMC 13.35.

Odlična komedija. Autori koji su kreirali Ghost World – redatelj Terry Zwigoff i pisac Daniel Clowes – osmislili su satiru u kooj glume Max Minghella kao Jerome, srednjoškolski autsajder koji sanja o tome da postane slavan umjetnik.

Kada ga prime u prestižnu umjetničku škjolu na Istočnoj obali, on će se pridružiti brucošima i njihovim umjetnički stereotipovima. Privuče ga prekrasan model, mlada Audrey (Sophia Myles), ali je i zaprepašten kada ga ona ostavi zbog Jone, bogata Škota (Matt Keeslar). Kako nikoga nije impresionirao darom ili senzibilnošću, Jerome počne imitirati Jonin primitivan stil, a onda počne kopirati stil drugoga studenta, pun nasilja. Kada ga zabunom uhite za umorstvo, Jerome u tome vidi sjajnu priliku da ostvari svoje snove.

TV 1000 20.30.

Dobrih provala.

Komentariši