Dark Horse i ostali filmovi u Solondza / FTV 22.40 / srijeda 03.12.2018.

Abe je debeli 35-godišnjak koji živi s roditeljima i radi za oca, uspješnog građevinskog poduzetnika. Njegova soba je malo svetište akcionih figura i kolekcije igračaka, podsjetnik na nikad završeno djetinjstvo.

Jednog dana na vjenčanju upoznaje Mirandu u koju će se zaljubiti preko ušiju. Tu će problematičnu ženu zaprositi nakon par dana. Hoće li ovo konačno biti katalizator koji će Abea natjerati da se iseli iz roditeljskog doma i konačno počne živjeti punim plućima?

Vrlo dobra crnohumorna drama Todda Solondza. Prikazana u Metalcu na osamnaestom SFF-u 2012. godine u okviru programa Posvećeno: Todd Solondz. Iz kataloga SFF-a:


Veći prikaz

Od Solondza, btw, preporučam toplo sve filmove (uglavnom su to crne komedije).

Prije svega Sreću. Odmah uz bok je Welcome to the Dollhouse:

Ovdje je devojče završilo kod direktora nakon što prožvakanim papirom ispaljenim iz olovke nastavnici zamalo nije oko izbilo (ludnica sveopća 😀 😀 😀 ).
I Storytelling, posebno ovaj dio o tinejdžeru kojeg Goodman na slici mrko gleda. Traženje dječka i sve njegove tlapnje odlično Giamatti prikazuje kao režiser. Posljednji njegov film koji sam pogledao je Wiener-Dog. Isto odlična crna komedija. Dovoljno govori kakva segment Dodž koji sam stavio u post.

Komentariši