Do kraja svijeta, Kapetan Fantastični i Već viđeno / ponedjeljak 28.09.2020.

Image

HRT3 20.05.

Akcioni/SF film Wim Wndersa. Nakon što 1999. godine preživi automobilsku nesreću, Clairein život zauvijek se mijenja. Ona spašava Sama te zajedno kreću na put oko svijeta. Pisac Eugene ,,prati” ih na tom putu i piše priču o njima, budući da je otkriven način kako snimati snove.

Image

HRT2 21.00.

Odličan film koji nas uči ljevici i tome kako nekad treba pustiti stvari da se same odviju. Film je prikazan na dvadeset i drugom SFF-u 2016. godine u okviru programa Open air. Iz biltena festivala:

Image

Image

Žurnal dvadeset i drugog SFF-a možete preuzeti na sljedećem linku, a katalog na linku.

Image

Prva 23.50.

Mihailo (Mustafa Nadarević), nekada sjajni mladi pijanist, sada je nastavnik klavira u obrazovnom centru. Kolege ga smatraju čudakom, ali ga ostavljaju na miru kako bi živio svoj usamljenički život. Sve se mijenja u trenutku kada se u njegovoj školi pojavi mlada djevojka. Kontakt sa njom, novi, erotski intenzivan život, izaziva u njemu čudnu pojavu – kako je sve to već jedanput vidio. Naime, situacije koje proživljava, čine mu se ponovljenim. Njegova trauma i klavir, izazivaju bolne emocije i patološki strah, preklapanje prošlosti i sadašnjosti, gurajući ga u sve dublju tragediju.

Komentariši