Fear and Loathing in Las Vegas i Seinfeld / četvrtak 30.05.2019.

O2TV 21.30.

Strah i prezir u Las Vegasu, filmski je vrtlog s pomaknutom, drogom ispunjenom pričom i nabrijanom rock & roll podlogom koju čini sve od Wayna Newtona i Toma Jonesa do Combustible Edisona i Dead Kennedysa. Zvjezdana glumačka postava savršeno upotpunjuje glavne uloge, a spomenimo Harryja Deana Stantona, Gilliamovu omiljenu Katherine Helmond, Flea, Cameron Diaz, Ellen Barkin, Christinu Ricci, Garyja Buseyja, Lylea Lovetta i ostale.

U ovoj žestokoj ekranizaciji knjige Huntera S. Thompsona novinar Raoul Duke (Johnny Depp) odlazi u Las Vegas izvještavati s motociklističke utrke, a sa sobom vodi odvjetnika, dr. Gonza (Benicio Del Toro). Godina je 1971. i Duke i Gonzo su na putu prema Gradu grijeha, s uplašenim autostoperom (jedva prepoznatljiv Tobey Maguire) i prtljažnikom punim droge, koju neprestano uzimaju.

Depp je briljantan kao Duke, Thompsonov alter ego, a Del Toro je divlji u ulozi ludog odvjetnika. Redatelj Terry Gilliam, čarobnjak kompleksne, bizarne vizure dao je svojoj kreativnosti na volju u stvaranju svijeta drogeraške izmaglice u kojem žive Duke i Gonzo.

FIlm se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu I7:

CineStar Comedy 23.00.

Jedna od najboljih (a po mnogima i daleko najbolja svih vremena) humorističnih serija ide svaki dan na CineStar Comedyju.

Komentariši