Gone Baby Gone i The Social Netwotk / ponedjeljak 16.03.2020.

TV 1000 21.00.

Redateljski debi Bena Afflecka osvojio je i publiku i kritiku. Casey Affleck i Morgan Freeman su fantastični, a Amy Ryan pružila je nevjerojatnu, blistavu izvedbu u ovoj grčevitoj kriminalističkoj drami.

Privatni detektivi, Patrick Kenzie (Casey Affleck) i Angie Gennaro (Michelle Monaghan), angažirani su da istraže tajanstveni nestanak male djevojčice. Koristeći svoje znanje podzemlja oni uskoro otkrivaju zapletenu mrežu obmane i laži u kojoj ništa nije onakvo kakvim se čini. Ultimativno, moraju riskirati sve – svoju vezu, svoj razum, te čak i svoje živote – kako bi pronašli nestalu djevojčicu.

The Social Network

The Social Network

FOX Movies 20.55.

Redatelj David Fincher koji nam se do sada predstavio s nekim nezaboravnim remek-djelima (Se7en, Fight Club) režirao je Društvenu mrežu. Film je snimljen prema romanu Bena Mezricha, a scenarij potpisuje Aaron Sorkin.

Jedne jesenske večeri 2003. godine, student Harvarda i genijalni kompjuterski programer Mark Zuckerberg sjeo je za svoj računar i započeo raditi na novoj ideji. Ubrzo se ono što je započelo u njegovoj studentskoj sobi pretvori u globalnu društvenu mrežu, a naposljetku i u pravu revoluciju komunikacije. Šest godina kasnije i uz više od 500 miliona novih prijatelja, Mark Zuckerberg je najmlađi milijarder u povijesti. Ali ovog poslovnjaka će njegov uspjeh odvesti u svijet privatnih i zakonskih komplikacija.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C4:

Komentariši