Kako sam sistematski uništen od idiota, Tacones lejanos i I konje ubijaju, zar ne? / utorak 14.04.2020.

Kako sam sistematski uništen od idiota

Kako sam sistematski uništen od idiota

RTS1 13.20.

Groteska. Babi Papuška (D. Stojković) čovjek je bez ikakvih prihoda, hipohondar i potucalo od mjesta do mjesta. Oduševljen je marksističkim težnjama i fanatični je obožavatelj revolucionara Che Guevare. Smatrajući se njegovim nastavljačem, propagira svoje ideje gdje god mu se pruži prilika, ali samo nailazi na nerazumijevanje i ismijavanje okoline. U nadi da će pronaći povoljan teren za demonstraciju svojih ideja putuje po Srbiji, no nigdje ga ne prihvaćaju.

Nakon uspjeha kod kritike i publike Ko to tamo peva i Maratonci trče počasni krugKako sam sistematski uništen od idiota (1983) Slobodana Šijana nije naišao na željeni prijem, no riječ je o odličnom filmu. Pikareskne strukture, film se fokusira na glavni lik, antijunaka zagriženo fiksiranog na legendarnu osobu. Tematski i prikazanim događanjima film podsjeća na studentske nemire u Beogradu 1968. godine, a glavnu temu, revolucionarna gibanja tretira iz groteskne vizure. Ambijentiranjem i karakterizacijom likova film se oslanja na tradiciju srpskog crnog vala s kraja šezdesetih godina. Glavne uloge tumače Šijanovi omiljeni glumci, Danilo Bata Stojković i Jelisaveta Sablić.

Ovdje poruka četnikovićima:

https://www.facebook.com/filmnatvu/videos/1667334639986810/

, a evo i cijeli film:

Image

CineStar Comedy TV 21.10.

Scenarij i režiju potpisuje španjolski redatelj Pedro Almodovar. Film Visoke pete priča je o misterioznom ubistvu u čijem su središtu razmetljiva glumica Becky del Paramo (Marisa Paredes) i njezina kći Rebecca (Victoria Abril), televizijska spikerica. Poslije petnaest godina otuđenosti Becky se vrati u Rebeccin život kada dođe održati koncert. Becky sazna da je Rebecca udana za jednog od njezinih bivših ljubavnika, Manuela (Feodor Atkine). Dok majka i kći počinju nadoknađivati izgubljeno vrijeme, Manuel je iznenada ubijen u svojoj kući. Nažalost, ostaje nejasno koja je od njih dvije odgovorna za ubojstvo, čak i nakon što jedna prizna.

Image

HRT3 21.55.

Gloria Beatty (J. Fonda), ogorčena mlada žena bez nade u bolju budućnost, prijavljuje se na plesni maraton koji pobjedničkom paru nakon svakodnevnog višetjednog plesanja uz minimalni odmor donosi novčanu nagradu. Budući da se njezin partner razboli, Gloria pleše s Robertom (M. Sarrazin), mladićem izuzetno nježne naravi. I dok organizator natjecanja (G. Young) zabavlja publiku gladnu senzacija, sudionici iz sata u sat sve teže uspijevaju ostati budni i na nogama kako bi došli do glavne nagrade. Postupno parovi posustaju i otpadaju, a među posljednjima ostaju Gloria i Robert.

Na mapi Movielanda Pollackov i Almodovarov flm se nalaze u kvadrantima C7 i I6:

Image

Komentariši