Kevin, Danny i govor o flossanju džvalja razorili / srijeda 09.05.2018.

The Big Kahuna

The Big Kahuna

Svaka prodaja počinje osmijehom, ali tako nužno i ne završava, pokazuje nam sjajna ekranizacija iznimno uspješne drame Rogera Rueffa o nemilosrdno kompetitivnom svijetu prodavača lubrikanata, s Kevinom Spaceyjem i Dannyjem DeVitom u glavnim ulogama.

Posljednje večeri konferencije proizvođača i prodavača lubrikanata dvojica iskusnih prodavača i njihov mlađi kolega iz odjela za istraživanje tržišta okupljaju se u hotelskoj sali gdje će biti domaćini velike zabave za izaslanike. Larry Mann (Kevin Spacey) je nemilosrdni trgovac koji ne preže ni pred čim kako bi sklopio posao, a Phil Cooper (Danny DeVito) je već pomalo umoran od života po hotelskim sobama. Bob Walker (Peter Facinelli) sluša savjete obojice, ali njegova će ga duhovnost i izrazito snažna moralna uvjerenja spriječiti da proda svoju dušu đavlu u zamjenu za poslovni uspjeh.

Nakon što je ostvarila velik uspjeh na kazališnim pozornicama, redatelj John Swanbeck i dramatičar Roger Rueff odlučili su izvrsnu komičnu dramu Hospitality suite prebaciti i na veliki ekran, što je posao koji su također obavili bez ikakve zamjerke, preimenovavši je u Velika zvjerka. Iako radnju cijelog filma nose uglavnom trojica glumaca, Velika zvjerka film je pun preokreta i napetosti koja se gradi izvrsnim dijalozima i zategnutim odnosima među likovima. Ozbiljna tema katkad doista opasnog i beskompromisnog poslovnog svijeta olakšana je pristupom koji obiluje humorom, ponekad ciničnim i crnim, a drugi put toplim, što je kombinacija koja ovaj film čini pravim mamcem za gledatelje. Legende Kevin Spacey i Danny DeVito naprosto briljiraju u svojim ulogama, a i treći član ansambla, Peter Facinelli, ostvario je zapažen nastup.

Na kraju filma ide odličan monolog koji možete pročitati na sljedećem linku.

Komentariši