Klopka, Počasni građanin i Sirove strasti / petak 02.07.2021.

Image

RTS1 13.30 sati.

Odličan triler. Film je prikazan na trinaestom SFF-u 2007. godine u okviru programa U fokusu. Iz žurnala festivala:

Image

Image

Alternativna TV 23.35 sati.

Odlična gorka satira, crna komedija. Kad skontam, pri vrhu mi je najboljih neameričkih filmova pogledanih u 2018. godini. Argentinski pisac Danijel Mantovani, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, živi u Evropi posljednje tri decenije. U svojim romanima prikazuje život u Salasu, mjestu gde je rođen i gdje se nije vraćao od rane mladosti.

Lokalna vlast Salasa ga poziva da primi najprestižnije priznanje u gradu – orden istaknutog građanina. Ovo putovanje bi trebalo da bude trijumfalan povratak u mjesto rođenja, putovanje u prošlost da bi ponovo sreo prijatelje, stare ljubavi i pejzaže svoje mladosti, ali iznad svega putovanje u srce svoje književnosti, u izvor svoje inspiracije.

Image

Kada stigne tamo, potvrdit će se Mantovanijeve sklonosti koje ga vežu za Salas, ali i apsolutne razlike koje će ga brzo pretvoriti u strani, remetilački element života u gradu. Toplina malog grada će nestati kada suprotnosti počnu da se povećavaju, dostigavši tačku bez povratka, koja će otkriti dvije nespojive perspektive svijeta.

Image

RTL 23.30 sati.

🤣🤣🤣

Komentariši