Life of Brian, Smoke i Shot Caller / srijeda 22.01.2020.

Image

AMC 18.55.

Glavna tema ove kultne komedije je kritika nekih aspekata religije poput nekritičkog prihvaćanja sljedbeničkog mentaliteta, psihologije mase i izvrtanja činjenica. Osim toga prisutna je i politička tematika vidljiva kroz Brianov politički angažman u jednoj od brojnih separatističkih organizacija koje se samostalno bore za oslobađanje Judeje od rimske vlasti.

Brian Cohen je rođen u štali nedaleko od one u kojoj se istovremeno rodio Isus; te noći su ga trojica mudraca čak zamijenila za Krista. Brian odrasta u idealističkog mladića koji se protivi rimskoj okupaciji Judeje. Pohađajući jednog dana Isusov govor, upoznaje mladu pobunjenicu koja ga uvlači u jedan od mnogih separatističkih pokreta protiv rimske vlasti.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu H1:

Image

Image

HBO2 15.35.

Auggie je vlasnik trgovine cigarama u Brooklynu koja je središte aktivnosti u kvartu i priča njezinih mušterija. Među njima je i pisac Paul koji je izgubio svoju suprugu te mladi crnac, Rashid, koji spasi Paula od jurećeg automobila.

Posebno je lijepa priča koju Auggie priča Paulu u zamjenu za ručak ba kraju filma. Lajt filmić za dobro raspoloženje. Najtoolija preporuka.

Image

HRT2 21.45.

Hvale ga raja.

Komentariši