Ljetu je kraj ruku mi daj (o Srbenki i Ajfelovom mostu)

Svi koji su za SFF-a landarali po gradu znaju da dan iza istog sve u gradu umre. Uskoro će krenuti škola, uskoro će krenuti ispiti, kiše, smogovi i snijegovi. Vrijeme je za nemalu rekapitulaciju.

Raspored projekcija za danas je sljedeći:

Veći prikaz

Dobitnike nagrada SFF-a možete vidjeti na sljedećem linku. Uparite ova dva saznanja.:)

Srce Sarajeva za najbolju glumicu je dobila teta iz mađarskog filma Jedan dan. Odličan u biti feministički koji vjerojatno nikad pogledati nećete napisao sam prije šest dana ovdje na sajtu. Eto, imate ga šansu pogledati danas u Narodnom pozorištu u 13.45 sati. Od milijun obveza žena ne stigne napisati niti rimajndera da nešto ne zaboravi. Horor, spirala odrona, vintanje ukrug na kružnom toku, povraćanje. A ono običan dan majke troje male djece. Slijede spojleri iz biltena festivala koje sve i da pročitate neće vam pokvariti nelagodu gledanja ovog poteškog filmića.


Veći prikaz

Sinoć je odličan prikazan u Skenderiji:

Na listi nagrade publike je odmah ispod Kapernauma:

Evo i fotos da ostane ovdje na sajtu jer iduće godine bude nova rang lista filmova na stranici:


Veći prikaz

Pogledajte ga nekad, scena nastupa vam bude razgalila srce kao oni curice u Little Miss Sunshine ili dječka u Napoleon Dynamiteu. Oba ova filma možete naći na listingu “gradova” 😀 Movielanda na sljedećem linku. A onda možete baciti oko i na mapu. Kako je u njihovom rangu možete onda misliti koliko je vrhunska ova fillgud komedija o sredovječnim dječkima koji treniraju sinkrono plivanje. 😀 😀 😀

Dodatno, film koji bi očito trebalo izdvojiti, sasma je razvidno, je film Srbenka koji je osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film, a i nagradu publike za dokumentarni film, vidimo gore na rang listi.

Srbenka

Srbenka

Iz kataloga festivala:


Veći prikaz

Iz rasporeda projekcija gore vidi se da će film biti prikazan u kinu Meeting Point u 15.00 sati.

U Vatrogascu (ili Pozorištu mladih ako bude kiše), zanimljiv je moment, u 21.00 sati bit će prikazan izbor filmova iz programa Kinoscope i Summer Screen. Kako to misle izvesti, ne znam, i hoće li pustiti jedan, dva filma iz istih. No, po nagradi publike, odmah ispod Srbenke je film upravo iz Summer Screen programa koji je odličan i uzevši u obzir to, njega bi trebali prikazati:

No, za ovaj dio koji će i kako film prikazati morate vidjeti sami, ne mogu vam ja sve, okrenite broj box officea, otiđite do njega, prošetajte. 😀 Htjeti pogledati film je isto kao i s ajvarom. I njega valja željeti, htjeti, osjećati. 😀

P.S. Još jednom se pokazalo da film vjerno preslikava život. U Krvatskoj je očito raspolućenje totalno. Ima neopisivih momenata, dana i mjeseci kao u Le grand bain. Ima i (po riječima Keze mi frendića u mene po pozdravu pesnicama) ponajboljih ljevičarskih bendova na ovim prostorima. (Vidjeti ispod nogicu, sandalu, perje i setlistu sa sinoćnjeg koncerta na Ajfelovom mostu🙂 . Ali ima i žestokih odrona. Sva je prilika da iste zorno prikazuje Srbenka. Ukazujmo na lijepo, a još više na ružno. To je ove godine Sarajevo učinilo pa oprobajte i vi ostali u regionu. Ne boli, a čovjek se i pročisti.:)


Veći prikaz

Komentariši