Odličan filmski TV dan / nedjelja 04.07.2021.

Image

Image

Kako ukrasti milion dolara romantična je komedija o glamuroznoj ljepotici i šarmantnom lopovu koji iz pariškog muzeja pokušavaju ukrasti strogo čuvanu statuu vrijednu milijun dolara. Nicole Bonnet (Audrey Hepburn) kći je poznatog sakupljača umjetnina Charlesa Bonneta (Hugh Griffith), no nitko ne zna je da je njen otac ujedno i vrhunski krivotvoritelj remek-djela svjetske umjetnosti. Pariški muzej od njega posuđuje statuu Venere za koju vjeruju da je djelo talijanskog kipara Cellinija iz šesnaestog stoljeća, no u stvarnosti se radi o odličnoj Bonnetovoj kopiji.

Problemi nastaju kada muzej odlučuje osigurati statuu i zbog toga je treba podvrgnuti tehnološkom ispitivanju koje će otkriti njezinu pravu starost. Nicole odlučuje pod svaku cijenu spasiti oca od tog strašnog razotkrivanja i za pomoć moli provalnika kojeg je jednom pustila iz kuće, šarmantnog Simona Dermotta (Peter O'Toole). Nagovara ga da ukradu statuu iz muzeja i on pristaje, ali niti jedno ne zna potpunu istinu o onom drugom.

Alien: Covenant je odličan SF. Posada i ostalih dvije hiljade duša na pionirskom brodu nalaze se u dubokom hipersnu ostavljajući tako sintetičkog Waltera da sam šeće hodnicima. Brod je na putu k zabačenom planetu Origae-6, na udaljenoj strani galaktike, gdje se kolonisti nadaju osnovati novo naselje za čovječanstvo. Spokoj se poremeti kad obližnja eksplozija zvijezde uništi Covenantove sabirače energije, što prouzroči brojne žrtve i skrene brod s kursa.

Uskoro preživjeli članovi posade otkriju na prvi pogled neistražen raj, netaknutu obećanu zemlju s planinama obavijenima oblacima i golemim, visokim stablima puno bližu od Origae-6 i potencijalno održivu kao dom. Međutim, ono što su pronašli zapravo je mračan i smrtonosan svijet pun neočekivanih obrata. Suočavajući se s užasavajućom prijetnjom kakvu nisu mogli ni zamisliti, ugroženi istraživači moraju pokušati pobjeći iz ove opasne situacije.

Komentariši