Official Secrets, Voditelj uzvraća udarac i Fudbal: Trenuci koje pamtimo / srijeda 07.10.2020.

Image

HBO 12.55.

Istinita priča o britanskoj zviždačici Katharine Gun koja je davala informacije novinarima o nezakonitoj špijunskoj operaciji NSA-e kojoj je cilj bio natjerati Vijeće sigurnosti UN-a na ratifikaciju odluke o invaziji na Irak 2003.

Image

HBO2 16.25.

Odlična komedija. Ron Burgundy (Will Ferrell) najbolje je ocijenjeni novinar iz San Diega na televiziji sedamdesetih kojom dominiraju muškarci, no sve će se to promijeniti kad nova, preambiciozna zaposlenica (Christina Applegate) stigne u njegov ured. Na sljedećem popisu dvadeset i drugi kod mene.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G1:

Image

Image

HRT2 20.05.

Ovo je priča o jednom od najboljih Svjetskih prvenstava koju upoznajemo kroz oči Gary LinekeraTerry ButcheraPaul ParkeraChris WaddleaJohna BarnesaToto SchillaciaRoger Mille i Lothar Matthäusa.

U četiri kratke sedmice u ljeto 1990. engleski se fudbal preobrazio. Nakon mračnih godina huliganstva i tragedije, engleskom je fudbalu udahnut novi život nakon nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a ljubav prema istom je obnovljena. Gazzine suze, golovi Garyja Linekera i napeto izvođenje penala pridonijeli su fudbalskoj priči koja je sve više obuzimala naciju. S druge strane, Talijani su imali svoju nadolazeću zvijezdu, Toto Schillacija, koji će osvojiti Zlatnu kopačku, kao najbolji strijelac turnira. Kamerun je postao svjetska senzacija pobijedivši bivšeg prvaka Argentinu i odigravši neizvjesnu i dramatičnu četvrtfinalnu utakmicu protiv Engleske.

Komentariši