Polanski i Trifunović u Nu2 / nedjelja 06.05.2018.

The Tenant

The Tenant

Trelkovski iznajmljuje stan u sablasnoj, oronuloj zgradi, čiji ga stanari posmatraju s izvjesnom dozom sumnjičavog prezira. Poslije saznanja da je prije njega u tom stanu živjela prelijepa žena, koja se ubila skočivši kroz prozor, Trelkovski postaje opsjednut njome.


Gost emisije Nedjeljom u 2 u 14.00 sati na HRT1 je glumac Sergej Trifunović. Govorit će o svom društvenom angažmanu te zašto je jedan od najglasnijih kritičara Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Srbiji. Treba li hrvatski film i dalje imati kompleks manje vrijednosti u odnosu na srpski film te što Trifunović danas priprema, neke su od tema emisije.

Dobrih provala u ovoj komediji. Ranih sedamdesetih u Engleskoj, tradicionalni pakistanski otac, Džordž Kan, shvata da se njegova porodica nesumnjivo udaljava od tradicije. Njegovih šestoro sinova i jedna kćerka žele da izaberu svoj životni put nakon što najstariji sin pobjegne od kuće ne želeći pristati na ugovoreni brak. Kada druga dva sina također saznaju da njihov otac potajno ugovara brakove za njih, oni se pobune i pokrenu slijed dešavanja koji ovu porodicu prisili da se u potpunosti promijeni.

Komentariši