Poljska Solidarnost i kultni Pajtonovci / srijeda 20.12.2107.

Prvi dugometražni film kultnih britanskih Pajtonovaca, koji je izbor i prerada skečeva iz prve dvije sezone njihovog TV showa Leteći cirkus Monty Pythona.

aMC 12.50.

Od režisera Limenog bubnja (prema istoimenom romanu Nobelovca Güntera Grassa) Volkera Schlöndorffa dokudrama o nastanku poljske Solidarnosti. Film prati Agnieszkin (K. Thalbach) život od ranih šezdesetih, kad je bila radnica u komunističkoj Poljskoj, slijede događaji koji su doveli do protesta sedamdesetih te rane osamdesete. Agnieszkin lik inspiriran je dvjema ženama koje su bile aktivne u sindikalnoj borbi, to su Anna Waletynowicz i Alina Pienkowska. Kako udruživanje radnika i njihova borba na kraju može uroditi plodom, saznat ćete ako pogledate ovaj film.

HRT3 15.40.

U ovoj futurističkoj akcijskoj drami redatelja Lewisa Teague, Frank Warren (Rutger Hauer) je optužen za pljačku dragulja vrijednih milijun dolara. U zatvoru svi zatvorenici nose električne ogrlice koji su daljinski povezani s nepoznatim partnerima. Ogrlice će eksplodirati ako se bilo koji partner udalji od drugog više od 100 metara. Warren odluči pobjeći i pronaći svoju partnericu – Tracy Riggs (Mimi Rogers). Bijeg im uspije i oni nastave potragu za ukradenim dijamantima, ali sada ih progone i članovi Warrenove bivše bande.

HRT2 21.20.

Komentariši