Poštanska kočija i Otimači izgubljenog kovčega / nedjelja 16.02.2020.


RTS1 16.45.

Poštanskom kočijom kojom upravlja temperamentni Buck (A. Devine), a u čijoj se pratnji nalazi i šerif Curly Wilcox (G. Bancroft), u grad Lordsburg u Novom Meksiku putuje šestoro međusobno vrlo različitih ljudi. Pored privlačne zabavljačice Dallas (C. Trevor), tu su doktor i alkoholičar Boone zvan Doc (T. Mitchell), koji je baš kao i Dallas iz grada protjeran zbog nemorala, potom bankar Henry Gatewood (B. Churchill), južnjački džentlmen Hatfield (J. Carradine), trudna supruga konjičkog oficira Lucy Mallory (L. Platt) i trgovac viskijem Samuel Peacock (D. Meek). Nakon što tokom putovanja kao suputnika prime mladog rančera Ringa Kida (J. Wayne), momka koji je pobjegao iz zatvora u koji je dospio zbog lažne optužbe za unistvo braće Plummer, doznat će se da su Apaši s poglavicom Geronimom krenuli na ratnu stazu. Dok tenzije među nekim putnicima rastu, a Dallas i Ringo Kid postaju svjesni međusobnih osjećaja, svi će se suočiti s napadom Indijanaca.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G4:

HRT2 20.05.

Pustolovni film. Mladi arheolog i ekspert za okultno Indiana Jones (H. Ford) pozvan je da pronađe Zavjetni kovčeg, koji još uvijek čuva Deset zapovijedi koje je Mojsije dobio izravno od Boga. Nažalost, traže ga i Hitlerovi agenti, kao i stari Indianin neprijatelj i kolega Rene Belloq (P. Freeman). U potrazi za Zavjetnim kovčegom Indiani Jonesu će pomoći stari znanci Marion (K. Allen) i Sallah (J. Rhys-Davis) te će svi zajedno doživjeti brojne pustolovine od Nepala do Kaira.

Izvrsno ostvarenje Stevena Spielberga, nominirano za Oscara u mnogobrojnim kategorijama (dobio samo one u sporednim), u kojem Harrison Ford savršeno utjelovljuje Indianu Jonesa, neustrašivog i neuništivog junaka.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D6:

Komentariši