Relatos salvajes i Boyhood / srijeda 25.09.2019.

Relatos salvajes

Relatos salvajes

HRT3 23.00.

Odličan miks akcije i crnog humora u šest priča. Najtoplije preporuke. Film je prikazan na dvadesetom SFF-u 2014. godine u okviru Open air programa. Iz biltena festivala:


Veći prikaz

Pink Movies 11.00.

Snimljen tokom dvanaest godina s istom glumačkom postavom, Odrastanje Richarda Linklatera revolucionarna je priča o sazrijevanju viđena očima dječaka Masona (iznimna uloga Ellara Coltranea) koji doslovce odrasta na ekranu pred našim očima. Masonove roditelje glume Ethan Hawke i Patricia Arquette, a Lorelei Linklater, kojoj je ovo također prva uloga, glumi njegovu sestru Samanthu. Odrastanje prati klimav teren djetinjstva kao nijedan film dotad. Djelići adolescencije, od izleta i obiteljskih večera do rođendana i mature, te svih trenutaka između postaju transcendentalni, prikazani uza zvučnu kulisu koja se proteže nizom godina, od Coldplayeva hita Yellow do Deep Bluea grupe Arcade Fire. Tata je sinu napravio i komplaciju pjesama članova Beatlesa koje su oni snimili samostalno poslije nihovog raspada nazvanu Black album:

https://www.youtube.com/watch?v=oYbKpdWB3Gw

<3

Odrastanje je istodobno nostalgična vremenska kapsula nedavne prošlosti i oda odrastanju i roditeljstvu. Nemoguće je gledati Masona i njegovu obitelj a da ne razmišljamo o vlastitom putovanju. Film je prikazan u okviru Kinoscope programa također dvadesetog SFF-a. Iz biltena:

Veći prikaz

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C6:

Bilten u kojem je tekst o Divljim pričama možete preuzeti na sljedećem linku, bilten s tekstom o Odrastanju možete preuzeti na sljedećem linku, žurnal dvadesetog SFF-a možete preuzeti na sljedećem linku, a katalog na linku.

Komentariši