Serđo, Kundurica i Vudi spermić između ostalih / nedjelja 28.01.2018.

FOX Movies 19.15.

Dobar trilerac.

HRT3 20.25.

Jedan od najboljih vesterna svih vremena. Zavaliti se i mozak na ispašu.

Once Upon a Time in the West

Once Upon a Time in the West

FTV 21.15.

Periferijski milje grada Sarajeva, životni je prostor u kojem 60-tih godina prošlog vijeka sazrijeva mladi Dino Zolj, koji na samoj ivici delikvencije čini svoje prve korake u život. Film je presjek jedne porodice koja živi uz svakodnevne lekcije iz komunističog vaspitanja i morala koje im drži tragičn lik oca u sjajnoj interpretaciji Slobodana Aligrudića.

Priča o odrastanju jednog šesnaestogodišnjaka sa sarajevske periferije. Početkom 60-tih, u vrijeme prvih uvoznih vespi i igranki uz muziku sa gramofona, na samoj ivici delinkvencije, dječak čini svoje prve, nespretne i nesretne, korake u život. U porodici raste uz svakodnevne lekcije iz komunističkog učenja, vaspitanja i morala iz usta oca, tragičnog kućnog despota, iz kojeg se često prospe bol i ljudska trpanja. I tako, jednog ljetnog raspusta, dječak postaje bogatiji za jedno iskustvo, iskusniji za jednu nesreću, nesretniji za jednu ljubav…

Sjećaš li se Dolly Bell?

Sjećaš li se Dolly Bell?

aMc 23.25.

Vudi je veliki spermić, a i ovčice s halterima su u igri.:ppp

Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask

Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask

RTL 23.45.

Dobra komedija.

HRT2 u ponoć.

Ovaj dokumentarni film u režiji njemačke redateljice Susanne Regine Meures upoznaje nas s nedaćama, opasnostima i progonom s kojima su suočeni teheranski DJ-evi Anuš i Araš, koji potajice snimaju glazbu i prodaju albume “ispod stola” te organiziraju ilegalne rave partyje u iranskoj pustinji.
Radnja dokumentarca vrti se oko putovanja te dvojice DJ-eva u Zuerich, gdje su pozvani da nastupe na festivalu Zuerich Street Parade.
Film je nagrađen u konkurenciji dokumentarnog filma na festivalima Filmfestival Kitzbuehel 2016. i Zuerich Film Awards 2016.

Komentariši