The Social Network i Mr. Smith Goes to Washington / ponedjeljak 19.04.2021.

Image

TV 1000 21.00 sati.

Vrijeme čitanja: 2 minuta

Redatelj David Fincher poznat po nezaboravnim remek-djelima (Se7enFight Club) režirao je Društvenu mrežu. Film je snimljen prema romanu Bena Mezricha, a scenarij potpisuje Aaron Sorkin.

Jedne jesenske večeri 2003. godine, student Harvarda i genijalni kompjuterski programer Mark Zuckerberg sjeo je za svoj računar i započeo raditi na novoj ideji. Ubrzo se ono što je započelo u njegovoj studentskoj sobi pretvori u globalnu društvenu mrežu, a naposljetku i u pravu revoluciju komunikacije. Šest godina kasnije i uz više od 500 miliona novih prijatelja, Mark Zuckerberg je najmlađi milijarder u povijesti. Ali ovog poslovnjaka će njegov uspjeh odvesti u svijet privatnih i zakonskih komplikacija.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C4:

Image

Image

RTS2 22.45 sati.

Iznenada se isprazni mjesto senatora u američkom Kongresu, a korumpirani guverner, uz suradnju postarijeg senatora iz iste države, Josepha Paynea, te pod pritiskom nekih svojih klijenata, imenuje za novog senatora mladog i naivnog vođu izviđača, Jeffersona Smitha. Smith dolazi u Washington gdje svojim neiskustvom brzo privuče pozornost, a u prilagođavanju svijetu politike pomaže mu njegova još mlada, ali iskusna tajnica Saunders. S vremenom Jefferson shvati da je senator Payne, koji mu je bio uzor, dio korumpiranog političkog stroja te se odluči na izravan sukob s njim. Započne raspravu u senatskoj dvorani predan svojim idealima i izvornim demokratskim idealima Amerike…

Image

Gospodin Smith ide u Washington središnji je dio neformalne Caprine trilogije (druga dva dijela su Gospodin Deeds ide u grad iz 1936. i Upoznaj Johna Doea iz 1941.) o sukobu društveno-političkih ideala i korumpirane prakse, i jedan od najslavnijih autorovih filmova.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C4:

Image

Film na TV-u na društvenim mrežama – link.

Komentariši